the voice söndag

 

sitter här mätt och trött i vardagsrummet med mitt sköna täcke och har The voice på i bakrunden och där får man höra allt det "nya" men även om låtarna kan vara hur bra som helst så är man efter ha hört de över 10 gångar på löpet av en timme ganska trött på det..
har annars idag varit uppe vid Holmen Kollen och kollat och promenerat i det fina vädret, skönt med lite frisk luft så här dagen efter (;

Vaknade upp i dag med tre av de andra brudarna i sänngen, ont i nacken och ingen luft i rummet, trött och bakis! underbara lediga söndag tänkte jag då.. och älakde coca cola som kalla mitt naman från kylen.
nu efter vår lila utflyft är vi hemma igen och samlar kraft för en liten utgång sen vi ska nämligen utoch äta på en restaurang som tydligen ska vara super mysigt och väldigt god mat så ska bli trevligt :) efter det vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på om det blir tillbaka hem och mysa till det där eller en runda till Blå som har -we hate monday's idag (som varje söndag) vi tycker ju att det är ett riktigt häftigt ställe så hade varit synd om klara och smulan missar det.. fårse vad vi har lust med.

bli i alla fall jobb imorn ;/ är ganska less på det nu.. känner att jag behöver lite kraft från någonstans för att palla med detta för denna grymt tråkiga rutin jag ligger inne med får mig inte precis att älska mitt liv just nu. jag vet att jag jobbar för en sak som kommer vara helt otrolig och ett minne för livet men vill ju inte stupa på vägen dit.. och detta eviga krångel med skattekort som banken måste ha ,för att öppna ett nytt konto, som jag aldrig får och piss hit och piss dit.
nej fan så negativ jag känner mig nu,  får jag sluta upp med.
en powernap nu sen upp&hoppa lilla loppa. lite bilder kommer nedanför från senaste!
xx















shut up

skjut mig!
Jag mår inte bra.. inte alls bra
har gjort mig ett försök på att sluta dricka kaffe, jag tänkte att jag inte skulle ha några problem som helst med att trappa ner eller sluta helt, men så enkelt är det inte.
huvudvärk dåligt humör och illamående är ju inte super kul men ska verkligen försöka att hålla mig till en-två koppar per dag och inte uppåt fem sju koppar.. nej nog om det!
annars har det varit en helvetes dag på jobbet. jag vet inte om jag ska skratta eller gråta... emma och jag funderar strakt på att söka nytt, för det finns folk jag verkligen inte klarar av längre .. visst att jag kan acceptera att folk pratar "sitt eget" språk för vi pratar ju inte heller norska men i alla fall svenska som alla förstår.. och när de anställda pratar över huvudet på de boende och på oss andra i peronalen HELA TIDEN blir man ganska irriterad speciellt när man VET att de pratar om en själv.... aaaahh jag blir så trött
så nu är jag helt slut ut i huet vill bara springa in i väggen!

alla är hemma i lägenheten nu och laddar inför en liten utgång till restaurang och förhoppningsvis en mini utgång för jag behöver verkligen komma ut efter denna hemska dan.

hoppas ni haft en bättra dag alla.... xx






bild sen i sommar
känner mig lite som som en fimpad cigarett
helt utanvänd och nedtryckt i mängden... blööööööööööööööööööö


jobb&Mys

Besök från Sverige!
smulan och en precis hemkommen klara från USA
sitter här och har lite catch up talk och myser till det :)
jobb annars idag och jobb imorn! annars en helg full av massa kul och jobb.
så tyvärr mina vänner blir det inte mkt mer bloggande ikväll får ta igen det sen,
sov gott godnatt pusssssssssss xx


annars er bild som påminner om sen sommar eller?
haha i alla fall var detta på kräftskiva då vi jävlades lite med
en som inte gillar kräftor :P

dilemma

what to do what to do
vart ska man spendera nyår, hemma i ængelholm, hær i oslo eller någon annanstans
kan inte bestæmma mig.. hjælp?
vill ju helst inte jobba men om jag inte kan bestæmma mig får det fan bli det...

..Kommer bli såhær då klockan slår tolv i så fall:
Jag: Wohooo gott nytt år!!
mina oldies: VAA?
Jag: GOTT NYTT ÅR!
mina Oldies: Vi kænner ikke va du siiiiiieeer! 

och efter cirka 10 upprepningar ger jag upp och inser att jag skulle stannat hemma.. haha nej men får prata lite med mamsen om det, att prata ut med henne hjælper alltid hon får det alltid att bli lættare att vælja :)

jobbar i alla fall nu fram till kl tio och då blir det sængen, "jobbar" ju natt, och lyxen hær ær att man har sovande natt :) så man får betalt nær man sover sweet ;) så natti natti folket !
xx

bild från januari

Rosa bandet

Oktober på sin slutspurt men insammlingen till rosa bandet och bröst cancer

slutar inte för det! man kan alltid donera pengar till foskningen så

varför inte om man har ngr slantar över! På Aker Brygge här i Oslo's

hamn uppmärksammar man detta med att hänga upp en massa Bh'ar

på en lina i luften, faktis ganska häftigt! först tänkt man "vad tusan gör

alla de bh'arna där" men snabbt kom jag på vilken månad det är.

i alla fall bilden tog jag då och ville visa den för tyckte det va ett häftigt sätt att uppmärksamma oss alla om vad vi ska rikta våra tankar och skänka lite pengar till denna månaden :)

 


Its raining

Jag ser det regnar jag ser det regnar!
för mig är det helt rätt dag det kan regna, ligger här hemma med en kopp te och ska sätta igång en go  film och bara slappaaaa! helt perfekt enligt mig :) när josse kommer hem ska jag försöka få med henne ut på en joggingrunda även om det regnar, jag måste komma igång...
Men regnet kan gärna dra sig undan till imorogn då besöket kommer (: och speciellt till nästa helg när familjen kommer! vill ju kunna visa dom ett soligt oslo och inte som när de kom och besökte mig i London, det regna regna och regna.. inte kul när man ska på sightseeing och de har ju inte kommit hit för att sitta inne och glo! :)

annars måste jag ta tag och göra en att-göra-lista som jag säkert skrivit förr är att jag brukar göra sådana listor för annars är jag förvirrad och stressad när jag inte har koll på allt jag måste ta tag i och få gjort!  och som det ser ut nu är det detta jag behöver göra:

-fixa ett nytt skattekort
-öppna ett bank konto (som jag skulle gjort för läääääängesen)
-skriva klart timlista
-skriva julklapps lista
-boka biljett till nyår
-städa min garderob (IGEN)

jaa det är säkert en massa mer som ska med på den listan, ska bara sätta mig ner och tänka efter lite, detta är bara vad som kommer på en gång :P så det är väl bara att sätta igång ! :)
ha en super dag! xx

bild från förra året, magnarps strand i december :)



nya tag

fan asså att man kan vara så missnöjd.  jag är aldrig nöjd visst I know men detta kan jag inte acceptera
nya tag fan i helvete. back to the road of happines. skärpning nu malin, skärpning!



Dagen har bestått av jobb och jobb? sen när man äntligen var hemma igen hade vi tjejer bestämt att vi skulle ut på en lite fotorunda och vi skulle inte fota oslo utan idag blev emma vår modell :) kul för oss att pröva fota ngt nytt och kul för henne som fick vara i centrum när jag och josse langar fram våra kära kameror!
Har även pratat med mam & syster i tele idag, guuud sakaner er ! men tiden går fort och snart är det jul och jag är hemma och kramar om er alla.
har helt förträngt det där med julklappar, på tal om jul, tusan asså haha det ska man kanske också fixa :P jag brukar alltid vara färdig innan november är slut för annars får jag sån panik och jag behöver god tid på mig att komma på den "rätta" presenten också.. jag kan inte bara köpa ngt sådär noonoo det finns alltid en baktanke (;
lite smaskiga bilder på Ems kommer nedanför she's a hooottiiiee :D

 

modell emma får bli hennes nya smeknamn ;D

 


vad händer?


vad tusan är det som händer i Malmö? vart är allt påväg det är för helvete Sverige!
ska man behöva vara rädd hemma i "trygga" Sverige..
för helvete lägg ner!

Nätverket Malmö Hjärta Mångfald arrangerade en manifestation på Gustav Adolfs torg i Malmö på måndagskvällen mot skottlossningarna mot invandrare som skett i ett område i Malmö den senaste tiden. Foto: Drago Prvulovic/Scanpix.




Halloween på ingång


Det bästa jag vet när jag kommer till jobbet är en kopp med nybryggt kaffe, det är nästan så att jag kan längta efter att få komma till jobbet bara för att få den där efterlängtade koppen :P
coh så var det imorse, sjukt segt att gå pp men så såg jag framför mig det där varma koppen och jag fick fart i kroppen. Typiskt idag så kom jag lite försent och vem står där om inte chefen som varit sjukskrivern i 6 månader, aldrig träffat henne och har aldrig kommit försent innan men just idga, snacka om tur va ;)
menmen hon va inte sur för det mer glad att få träffa mig kul jue!
jobbet gick snabbt idag och nusitter jag här med josse och laddar för att dra ut en runda och jogga, sjuuukt kallt men det är bara att komma igång så tror jag det går , vi fårse!

annars är några dagar nu utan besök här i lägenheten men det varar inte länge för på torsdag kommer Smulan (Johanna Chrstiansson) och Klara Karlsson :) så blir sightseeing för hela slanten med de två underbaringarna med! och såklart id idan av jobb..

det märks att Halloween närmar sig massa pynt och utklädnings kläder i butikerna, spooky and I love it! perfekt väder för det och jag gillar när det är lite små läskig stämning men blir väl inte så mkt "firande" av det hela mest jobb men jaa hemma hade det nog blivit som mest en halloween fest eller ngt (:

ha en trevlig måndag, nu väntar bara resten av veckan med jobb, men va fan snart helg igen jue ;D
xx

foto från i lördags, akerbrygge



Visit from stavanger

Söööndag och vilo dag? eller ivårt fall bakis dag och bänkade framför tvn med täcke och mys kläder, peeerfect! :)
Gårdagens spenderades med Cammy i Oslo's sol och en massa mys&sightseeing! vi var ute hela dagen och när vi kom  tillbaka hitta vi en sovandes emma som behövde ladda batterierna inför kvällen efter jobb.
Sakta men säkert närmade sig kvällen och vi börja fixa oss för fest Josse kom hem från jobb och limmade framför spegeln med oss andra. Efter halv nio kom lite kompisar hit på förfest (på norska förspel) ;)
en mycket bra kväll med massa nya flippade minnen att ha med sig :D haha...

Ja lite bilder från hela gårdagen får ni se här nedanför, enjoy! xxxxxx (;













Fredags kos

Nu är det fredags kos (mys) haha man vet inte om man ska skratta eller tycka det är gulligt när OLW reklamen kommer och de sjunger KOOOS istället för MYYYS haha :P kul låter det i alla fakk! kom hem från jobb vid halv åtta och åt då mat med cammy och anna nu sitter vi här i soffan och kosar oss hade tänkt oss en utgång men det blir en chill kväll istället och upp i god tid för att få ut så mye av dagen så möjligt :)
en liten kvällspromenad sen blir det i alla fall det ska bli trevligt men kallt så man får ta på sig den goa och varma jackan (:
och eftersom cammy är här och hälsar på är jag ledig lördag&fredag så då blir det sightseeing för att visa några go bitar av oslo! så packar ner kameran så man kan få sig några nya bilder att dela med sig av här, för längsen man va uta och fota känns det som..fast det kanske nog bara va en vecka sen..

i alla fall har vi insett hur dyrt det är med sprit här.. inte ok! absolut inte okej nu när vårt sprit förråd ekar och vi ska köra en goo all in imorgon, så vi får se hur vi ska göra för festas ! :D
xx

(bilder från frogner parken föra helgen så fint!)





ShoooBreee

trött som ett lakan, fattar inte att jag verkligen hade kunnat sova vilken minut som helst , for real! kl 11,15,19,22 när som helst bara ge mig tre minuter med min kudde så myser vi sött i några timmar, lätt!
usch inte bra asså, jobb sova äta jobba sova äta jobba sova äta.... kul liv! haha
men ibland kommer det små sol strålar och lyssner upp den där tråkiga rutinen jag kommit in i och det är mina underbara vänenr och familj niii har jag allt att tacka för! ni får mig att skratta var dag, varje dag får ni mig att må bra! :)  hoppas alla har lika tur som meeee :D
I alla fall har vi trevligt beök av en norsk gutte som är här på middag emmas tränings kompis som är hur jäkla rolig som helst en toppen kille!  och om ngn timme kommer CAMILLAAAAAAA :)) och det ska bli underbart!
nu kan man inte bara annat än vara glad fredag imorn sen väntar heelgen.

besök nästa vecka med häri Oslo, älskar att ni vill komma och hälsa på oss love it!
och veckan efter det kommer la familia och det längtar jag verklgen till <3

nu foood, som min mage verkligen kallar på och det blir emmas specialare MUMS den är riiktgt god, magiiiskt ;)
have a nice evening folks ! xx


underbaringen som kommer ikväll från stavanger!

bild från i sommras, cammy ingrid och jag cykla en bra runda och fika i en hamn mys
tycker ju att iller kunde kommit hit denna helgen med så hade vi varit tsm och myst i oslo men hon kunde tyvärr inte :(

miss


miss that london sun in my face
miss that smile when I wake
miss how it feels to feel that way
miss to know what I got
miss u against my skin
miss u beside my
miss how we did it
miss when we did it
and I
miss you


Bra och dåligt

Sitter hær på jobbet och invæntar att klockan ska bli 18 så att jag kna øppna dørrarna till matsalen før de boende. Har varit en lugn dag som vanligt på seniorhjemet men ændå har den gått snabbt och det tackar vi gudarna før :P

Har fått en underbar nyhet idag och det ær att min kæra Cammy kommer på besøk imorgon från Stavanger hit till Oslo och stannar øver helgen før lite fest & mys, perfekt! ska bli super kul att træffa henne och visa vårt crib ;) Det bæsta ær att jag ær ledig søndag och vi har planret en liten førfest hemma hos oss på lørdag så hon har ju prickat in rætt helg :D vart det blir utgång får vi se, hade varit kul att ta henne till blå .. hmm återstår att se :)

en tråkig eller ja mindre rolig nyhet ær att jag inte får någon løn från sykehjemet denna månaden heller, det blir fram flyttat ytterligare en månad før att det jævla skit møget (ursækta spårket) med underskøterske pisset inte har fixat sig ænnu och jag har flytt runt hela oslo før att førøska hinna få det inlæmnat i tid men NEJ de ska ALLTID ha ngt att klaga på och ngt jag GLØMT varøfr inte bara sæga ALLT PÅ EN GÅNG istællet før jaa juste det måste också vara med och DET får inte vara så och bla bla blaaaaaaaa.... jag blir så trøtt!
men i alla fall får jag løn från seniorhjemmet och det tackar vi før, ni ær snælla och ska inte krångla en massa, tack!

nej mina vænner dålig har jag varit på uppdatering och får tyværr skylla på att jag ær så slut nær jag kommer hem från jobbet att jag inte orkar det blir sængen på en gång varje gång... sncka om livat liv ;) men så ær det om man jobbar och står i extra dubbel så mkt som ær van då blir man fan trøtt och har inte ens ork till sin favorit sysselsætting , sitta vid datan haha. :P men pengar blir det och egentligen tror jag inte att jag alltid har så mkt kul att skriva nær jag ændå bara jobbar ;)

nej påtal om jobb nu blir det tillbaka till verkligenheten och mina kæra oldies!
take care, xx

(Mamma tænker på dig hela tiden och saknar dig, hade velat vara hemma nu och tagit hand om dig te amo tanto y no se lo que voy hacer si yo no te vuelva vez, tu hija para siempre <3  vaija con dios)


mina helt grymma førældrar ! :)

Rain

som vi befarade kom regnet när emil kom inte för att han tog med sig det hehe men eftersom
vi har haft helt underbart väder här nu en lång tid tänkte vi att det skulle ju varit typiskt om det skulle regna nu när emil kom upp och hälsa på, och volia! regn..
men man klagar inte på livet för det vi har ju det rätt bra här i vår mysiga lägenhet i hjärtat av Oslo ;)
tillsammans och med underbara gäster som rullar in tit som tätt! :D inget att klaga på där inte!

Idag fyller min kära KalleMan år så vi sänder gratulationer till han! ringde och överraska han i natt efter kl tolv va först att få gratulera så det va inte dåligt och kul att höra hans röst med! :)

Idag har jag,josse och emil annars promenerat rundor för att fixa lite som måste få gjort men såklart va det inte så enkelt som man trodde... nejnej alltid ska det vara så freaking mycket man ska fixa innan.
men bara att ta tag i det!

så efter detta inlägg blir det att fylla i massa papper och eftersom det är skrivit på norska hela skiten så blir det väl att slå upp hälften av dessa konstiga ord så att man inte fyller i fel ;P

adios gringos, xx





to tierd

helt slut i kroppen och i huvudet..
om man sammanfattar gårdagen & idag kort ser det ut så här:


Lördag, jobbade dag helt slut gick typ i sömne, kom hem skulle sova blev ut i det underabar vädret &fota,
skulle lägga mig tidigt men blev utgång, hittat ett nytt favorti ställe helt sjukt!
somna runt halv tre...

Idag, upp vid sju (YES love it) svin kallt ute, frös nästan fast..
kom till jobb och idag gick jag inte typ i sömne jag gick i sömne som en robot
stone face for sure
kom hem däcka i sängen med emma, skulle vara fixade & klara kl 18, VAKNA kl 18 -Paniiik!
färdiga 18.20, möte upp vår jobbe kompis och hennes son& systerson,
middag ute på en Etiopist restaurang (: helt ok men ingen favorit.
kom hem, lite film skype med mamma&pappa
Nu... te och catch up på idol och efter det..
Godnatt


lovely view

 

Visit from Barcelona!
Yes vi har besök från Barca så idag har vi varit runt och visat lite av Oslo och precis avnjutit hemma gjorda vår rullar, mmmmums! så just nu är man ganska slutkörd efter dagens allt engelsk pratande och promenerande så ikväll blir det en lugn kväll men en mkt god dessert och kanske lite film kollande för att sen hoppa i säng och få vila ut inför morgon dagens hard hard work..
det va ngn som frågade jag hur många timmar vi jobbar i veckan och det blir i alla fall över 50 timmar så det är goooood speciellt när man får jobba natt eller dubbelpass ;)

Och NU ÄR RESAN BOKAD! min och emmas resa till syd och central amerika är bokad så vet ni vad alla vi åker fan dit, for real haha fattar inte det själv .. tre månader och en vecka sweeet!!
så jävla u n d e r b a r t :)
älskar att resa och att få vara iväg så pass länge är oslagbart och med the perceft matcg Emma Nilsson :D
så nu är det inte mkt som kan hindra oss från att komma iväg eftersom allt är betalt och det är bara goa fickpengar som ska insparas och det blir a piece of cake när man vet hur mkt gott vi kommer äta och hur mkt vi kommer shoppa !
nu är det bara nyår som ska planeras och bokas så har man ju absolut INGET att klaga på!

back to my lovely roomies xx

(
Bilder från idag :) )





utslagen

Morning Morning
sov till kl 11 men kan man tänka sig att jag fortfarande är skit trött? varför.. snälla vill känna mig helt utvildad efter min lediga dag igår men nej det va väl för mycket begärt /:  så nu sitter jag här med min kära dator och kollar rundor men ska inte fastna här idag neej jag ska ta och läsa lite för det har jag varit dålig på, nu när emma redan läst ut sin för ngn dag sen och jag har inte ens kommit till halva och vi börja samtidigt hmm jaa jaa jag är lite efter men inte såå efter haha ;) så ska läsa lite idag!
och jag ska sminka mig!!! fatta att för länge nu har jag sett ut som en levande död och eftersom vi får besök idag och jag intebörjar förän kl 15 har jag tid att fixa mig lite så att de inte tror jag är på vag att halv stuupa på jobbet :)

annars mina vänner blir det nog en varmare ort under nyår .. vi hoppas på det och håller tummarna på det i alla fall och när det blir bestämt avslöjar jag lite mer :D

xx


stop and think


Ibland måste man stanna upp och tänka efter vad som verkligen betyder något och vilka som spelar en stor roll i ens liv och vardag för helt plötsligt försvinner det man "tagit för givet"  då kan man inte få tillbaka det och då står man där och ångrar att man inte tog vara på tiden man fick. så lyckligt lottad man egentligen är med den familj man har med de underbara vännerna och att man fakits är friskoch föddes i ett så bra land som sverige även om man kan vara en strjäna på att klaga har vi fan det rätt bra asså..   saknar henne i alla fall, varje dag
och ni underbara människor som finns där i min närhet ni är för tusan helt jävla guldvärda!





Home sweet home

Äntligen har man fått komma hem till lägneheten och bara njuta av att få vara lite ledig :)
men så fort man har planreat att dagen bara ska betå av chill kom jag på att det är ju min städvecka och det innebär att denna lediga dagen får bestå av städning från golv till tak för denna lägenheten är inte ren :P
sådär väder idag så blir inget fotande idag.. kanske till helgen (.

Snacka om att de behöhöver folk här över jul, igår försökte min ena chef övertala mig att stanna och jobbaöver julafton och juldagen , hon sa att jag får alla turer dag natt vad som bara jag stannar och jobbar.. och försökte få mig att förstå att jag tjänar jätteee bra haha men ibland är det ju faktis inte bara det som räknas, och julen är ju trots allt väldigt speciell för mig.. även om en av de personerna som gjorde det speciellt inte är med oss längre...

nu blir det lite film mys innan jag sätter igång och leker städtant, fårvänta till at emma och josse vaknar till liv igen så man kan föra lite liv här i lägenheten :) 
 
xx


bild från häromdagen


Hallå CAMEL!




OJ vad man ær sugen på lite sooollll!!  HEJ albino! .. fy fan.. (!)
ser ut som en levande død.
helt slut i kroppen och i huvudet. men vet ni vad jag ær LEDIG imorn och DÅ ska jag bara slappaaaaa helaaa dagen och kanske træna eller foto fårse vad man kænner før ;)
bilderna ovan ær från Tunisien 2008 från soluppgågen i Sahara øknen :)
och nya planer smids infør nyår då va planerar på en ny destination .. fåse om det blir som man vill!

nu blir det snart sængen och kommer somna direkt eller fastna vid tvn .. (;

sov gott folket! ... xx


what keeps me going

Felling hot hot hot.. sitter på jobbet och kænner exakt tvært emot æn hot ær frusen som en isglass och ska ta och koka lite te vatten i hopp om att få tillbaka lite kroppsværme. Snart får man i alla fall kungligt besøk Emma kommer efter hon slutat på jobbet som ligger hær brevid (mitt andra jobb) så ska hon sova hær eftersom hon børjar tidigt imorn och jag inte tackar nej till lite sællskap :) ska bli myspys men blir nog sængen snabbt før båda eftersom vi ær helt slut efter våra jobb!
annars lever man och dagaran rullar på redan den elfte och høsten har verkligen kommit helt gula træd, fint nær det ær soligt væder och man kan sitta ute (:

nej mina vænner nu må jag gå! .. ha en trevligt afton .. xx

Bara en sån dær liten MOrot att hjælpa en jobba vidare ;) før detta ær ju trots allt det jag och emma ska njuta av om några månader !!! :D :D :D B)

 

 


J O B B

Før ovanlighetens skull jobbar jag ;) fick æven jobba extra idag så har jobbat sen halv ett idag och ska jobba till imrogon kl 15 sen en liten paus på tre timmar och sen på det igen! men det ær som mamma sa "det ær væl så ni ville ha det" yes det stæmmer och æn så længe går det lættare æn vad jag tænkt men vi måste ju tænka ett steg længre och man pallar inte jobba såhær i fem månader till.. tror i alla fall inte min kropp orkar det så får stanna upp ibland och kænna efter hur jag egentligen mår så att man inte bara jobbar & jobbar och sen glømmer kænna efter hur kroppen egentligen tar all stress.
ska ta de pass jag fått nu fram till næsta søndag , alltså jobb var dag sen så ska jag førsøka vara ledig på måndag så att man får en dags vila før det tror jag nog man behøver en liten paus..
det ær ju inte bara jag som måste tænka på hur min kropp mår utan min kæra emma med som också jobbar hæcken av sig! før de andra två tjejerna ær det lite lugnare detta ær annas førsta helg med extra jobb och josse har haft lite tunt på jobb ænsålænge men det blir det ændræing på nu :D

men en sak ær sæker jag saknar min familj, mycket! sakna inte er såhær mycket i London, tror det va før att jag hørdes med er oftare men nu jobbar jag hela tiden så kan inte skypa eller skriva med er på samma sætt, bløø!! :(
har ju tænk om&om igen om jag ska hem øver jul och jag hade bestæmt mig før att stanna nu iveckan och sa till&och med det till min chef men nu ångrar jag mig.. hur kommer det vara att inte va med er på julafton och hur kommer det kænnas att inte fira jul alls.. før det kommer inte bli ngt julfirande før om jag stannar hær kommer jag bara jobba... fan kan inte bestæmma mig! vill bara att ni ska ska sæga KOM HEM vi vill ha dig hær..
vi får se vad som hænder ... :)

nu ska jag i alla fall ta och gøra mig en kopp te och kolla om det finns ngt mer jag kan gøra hær på jobbet eller om jag kan sitta hær vid datan med gott samvete ett tag till ;)

sov gott alla xx


bilder från førra året runt juletid


vårt nya smultronställe








Oslo 08.20 en lördagmorgon

Godmiddag alla pigga och bakis människor :) min första ensamma natt på jobbet gick fint inget hände och jag fick njuta av en god natts sömn med betaling.
När jag sluta kl 8 tog jag mitt pick&pack och vandra mot t-banan lite småkligt men underbart frisk luft. Det var helt dött i Ullernåsen (där jobbet ligger) alla låg och sov som man ska göra så tidigt en lördags morgon.. men väl vid t-banan var det en del folk väntades precis som jag och påväg mot jobb? i alla fall när jag anländer tjugo över åtta här på Grönland möts jag av hur mycket folk som helst, jag fick tänka mer än två gånger innan jag kom på att det är var lördag en loppmarknad utan för vår lägenhet en riiktigt stor loppmarknad där man kan hitta allt från oöppnade pasta paket till använda hårspray och kablar i en oändlig röra där man får plocka ut själv om man vill ha en specifik, haha jaa man då sälja allt möjligt. När  jag kom till porten ligger det ett cafe och en pub precis där och där mötes jag av en man som sitter där och njuter av sin cigg och en kall ÖL runt halv nio denna lördagsmorogn!
Men det jag vill komma fram till att denna staden lever alltid , det är alltid folk uppe och jag älskar det! det spelar ingen roll om det är onsdag kväll fredags kväll lördag elelr söndag morgon det är alltid folk uppe som gör att denna staden lever.. hur chill är inte det att sitta och ta en öl en lördags morgon eller mitt i veckan som folket alltid gör nere på puben , varför vänta tillhelgen för att "fira" dagen lite :) det tycker jag mn får börja lite mer med njuta av tillvaron och strunta i vilken dag det är. Do what you feel like :)

Direkt när jag kom hem somnade jag konstigt nog om och sov till nu runt tolv josse har gått till jobb och anna med emma ligger fortfarande och snarkar men det äe inte konstigt när hon var vaken hela natten och ska vara vaken nästa natt med.
så nu ska jag njuta av min pasta i tystnad och kolla Idol på tv4play ;) peace out !
xx

Bilder från häromdagen



Working .

Dubbel pass in my heart
jobbat dag på sykehjemet och nu sitter jag på seniorhjemet och ska jobba natt, sweeet money in my pocket!
ska jobba natt hela helgen så det blir mye goa pengar mina vænner :D
Och en annan underbar nyhet ær att josse nudel har fått ett till jobb på ett lager så nu kommer hon också casha in infør hennes jorderunt  resa!  I natt jobbar æven Emma natt men det ær en stor skillnad på våra jobb då emma måste vara vaken hela natten och jag får sova från kl 22 fram tills lite innan 08 imorgon :P så jag har det ju ganska chill tycker jag!
Ær redan klar hær på jobbet så nu sitter jag hær och kollar rundor och mer eller mindre invæntar att jag "slutar"
så jag kan krypa ner i den helt UNDERBARA sængen hær och kolla tv før vet ni vad de har massa kanaler att vælja på och hur mycket mat i kylen som helst som man får æta hur mycket som helst av hallå himmelriket ! haha (;
Ett stort Grattis Till Oona som fyller år idag ! (: hoppas din dag har varit underbar och att natten fortsætter så!

mallan saknar sina boys
tycker Johan,Kalle & Pi kan komma upp nu! sluta snacka och kom till skott
;)
bild från min&Karros fødelsedags fest hos mig.


Och jag och emma kommer bara nærmare och nærmare vår drøm resa och det verkar som det blir mindre och mindre att betala totalt (; som man længar!

back to work or jaa sleep , HA DEE ! XX

killer day

denna dagen .. döööö! usch fy blää är det jag får ur mig och jag ska uttrycka min dag på jobbet.
dagen börja bra hade "sovmorgon" till åtta och kom till jobbet med en utvilad kropp och såg nästan lite fram att börja jobba. kom upp  och såg på lappen där det står vilka boende man blivit tilldelade att ta ta upp och ta hand om under dagen och det första jag såg va att emma var på vår avdelning och det gjorde mig riktigt glad men den glädjen varande INTE länge när jag såg att jag blivit tilldelad de två tyngsta männen plus två till där en av dem inte är lugn för fem öre..
men vad ska man göra ? det var bara att sätta igång och få upp alla och lämnade hon som var aggresiv till sist där jag skulle få hjälp av emma eftersom man måste vara två som hjälps åt.. så efter mkt stress , svett och hur mkt spring som helst va det då dags för att få upp damen vi kan kalla K, jag och emma skulle då få upp henne med hjälp av lift och över i en dusch stol för hon skulle in en runda och bli duschad och vi går in där och det första jag får höra är "stiiickk du jobbar inte här" haha hmm jaa och så började hela denna resa, som tog hmm över en timme för att bara få duscha denna lilla dam.. hon är väldigt dement, aggresiv och stark så efter vårt besök inne hos K kom jag ut med öm i käken och ett rött märke efter ett riktigt knytnäve slag av K .. plus att vi båda var helt slut för att vi mer eller mindre brottades med K och ducka för hennes ständigt svingande knytnäve och hennes spottande mun asså jaa denna dagen .. jag är helt slut!! verkligen mina ben och huvud när jag och emma tog vår rast jag va helt Off, men vet ni vad det är bara ladda om för imorgon ska vi dit igen ;)
jaa det gäller inte att gå ner i skiten här eller slappna av för mkt för man ska snart tillbax dit igen,
är mer på mitt jobb än hemma nu!

för att återfå lite kraft och njuta av det helt underbara höst vädret tog josse jag och emma oss ut för en promenad och våra kamror var klart med :)  PLUS att min kära mamma ringde och gav oss fler underbara nyheter inför vår resa och det var att vi nu har även GRATIS boende i Lima-Peru :D :D tack underbara mamma och ett stort TACK till Carmen som hjälper oss :) (!)
och nu har även jag och josse gjort en mumsig pizza för att vi tyckte vi förtjäna det efter denna dag!
så önska oss lycka till att vi slipper komma hem med fler skador och utan bajs i håret haha (;
xx


slut i rutan

Back from work är ganska, med betoning på ganska ,trött! .. men lite rikare :)
ska snart ta mig en powernap men tänkte först svara på en kommentar jag fick om Oslo & oss!


Hallå J ! Tack så mycket :D
Vi är fyra tjejer som bor i en två i Oslo den är cirka 60 kvadrat.  Lägenheten ligger i centrum precis vid Grönladstorg och i månaden kostar den 11 tusen i hyra.
Jag sökte hur mycket jobb som helst hemma från Sverige men det gav endast ett svar som tyvärr inte ledde till ngt jobb men det var tvärt emot med min ena kompis som fick hur många svar som helst!
När vi flyttade hit på fredag hade jag och en av de andra tjejerna inget jobb alls så direkt på måndagen åkte vi ut för att söka, första stället gav oss jobb och vi började dagen efter. Det va bara en tim anställning så efter cirka två veckor fick jag ett jobb till så nu har jag två och får mkt timmar:)
Det är nog enklast att få jobb på plats och om man är öppen för allt ska det gå lätt! men det kan vara mycket svårare att finna boende som är billigt centralt och bra. Bara fråga om det är något annat du undrar över bara kul att hjälpa till! :D



såå nu blir det sängen i ngn timme sen ska vi kränga lite kålpudding som blev över haha :P
så tyvärr josse ingen kylinghamburgare idag det får vänta (;
xx




SING HALLELUJA !

YEEHHAA! nu har vi spikat vilka länder det blir inför resan 2011 i syd/central amerika ! :D
och jag är enormt förvätansfull herreguuud vad jag längtar :)))
Så här ser första delen av resan ut än så länge:
Flyg från Köpenhamn till Buenos Aires, Argentina :)
Argentina-Brasilien
Brasilien-Peru
Peru-Colombia
Colombia-båt till- Panama
Panama- El salvador och fira semana santa (påsken)
 och det är efter det som vi inte riktigt bestämt vilken ordning vi ska åka mer än att vi ska till:
Costa Rica, Guatemala,Belize, Kuba :D fattaaaaa va kul!!
och varfö vi inte bestämt riktigt vilken ordning är för att min&emmas kompis Richard sa igår att om vi ville kunde vi åka med han och hans kompis runt om i central amerika i hans PRIVAT FLYGPLAN!!! HAAALLLAAA :D
fatta eget plan och han erbjuder oss gratis skjuts OM VI VILL , HALLÅ KLART !
jaaa asså om detta blir som jag och vi tänkt kommer detta bli magiskt.. (!)

Vaa tvungen att dela med mig av vår underbara nyhet är så glad och känner mig extra pepp på att jobba nuuu såå wooork that asss mamaaa!

men nu blir det tillbax till kålpuddning som jag håller på att laga för imorgon ska det vara någon mat dag på jobbet då man fick om man ville bjuda på mat från respektive land eftersom vi har så många olika nationaliteter så jag och emma tänkte bjuda på ngt de inte har här och då blev det kålpudding haha :P av allt man kan välja ;) men det blir nog mumsigt , det återstår att se :)

xx

snacka om kål ;)




Planera Mera

Nu sitter jag som fast klistrad vid datan och läser och söker en massa om syd/central amerika inför vårens äventyrr. Jag och emma kan ju inte riktigt bestämma oss för vilka länder det ska bli ,vi trodde vi hade bestämt oss men så kommer man på fler länder man vill se och mer saker man vill göra, önskar att vi hade mer tid på oss!
vi måste båda vara hemma igen i juni till studenten eftersom båda våra syskon tar studenten och det kan man bara inte missa! men just nu hade jag önskat att min syster tagit studenten ett år senare  :P haha menmen vi ska försöka komma överrens om vilka länder det blir så att vi kan bestämma vilken ordning och cirka hur länge i vart land, guuud det finns verkligen så mycket jag vill se!
och det känns som att när man ändå är där ska man passa på med så många länder så möjligt men vi har ju inte all tid i världen och det är ju det som bromsar oss.. men det får bli att vi begränsar oss lite.

vet i alla fall att det kommer bli en underbar resa med många minnen och jag vet redan nu att jag valt den perfelta resepartnern för vi vill verkligen göra samma saker och se samma saker :D perfekt! och mitt i hela resan blir det ett stort plus när man får hälsa på Mormor&Morfar i El salva :)

neej baack till planerandet :D 
Ha deeee!
xx


Bild från september

yesterday

Bilder nedanför det tidigar inlägget är från Matfestivalen som pågått här i Oslo i tre dagar, var där igår med Anna&Josse det va myspys!  :)

Igår blev det utgång till ett nytt ställe som hette club Cayenne och det va ju helt jäkla grym musik och jag emma och josse dansa oss trötta men sluta inte ändå låt efter låt gav oss energi att fortsätta skaka rumpa ;)
vi vakna idag vid ett tiden och har ätit goa krabbelurer eller krummelurer ingen aning gott va det i alla falll hehe. 
sen skypat med mamsen min och vår saknade Emelie! :)

Snart börjar emma att jobba och vi ska vara duktiga att jobba till hennes jobb med henne och sen tillbaka för att josse ska hitta dit när hon ska dit och söka jobb och för att vi ska få lite motion (: det tar emot eftersom det regnar ute men ska bli skönt efter när man kan tasig en varm dusch och att man är ledig idag!
 lite bilder från natten kommer också nu, ha en super mys söndag alla, xx




någon var ju inte lika pigg som oss i alla fall ;) haha


Bilder Matfestivalen











GODNATT

3 OKTOBER KL:03:18 OCH JAG SÄGER GODNATT..
MED EN BILD PÅ MINA SAKNADE,EN HEMMA I ÄNGELHOLM OCH DEN ANDRA I USA, TUR JAG HAR JOSSE ATT KOSA MIG MED!
KYSSS


Gratis är Gott

Matfestivalens sista dag här i Oslo och klart skulle vi dit en runda för att köra rugby med de andra tanterna som vill smaka på allt haha, det var mer eller mindre på liv & död för vissa!  Men gratis är gott och vi smaka nog det mesta där, det fanns allt från sylt, ost,fisk till soppa, korv, kakor och bröd :) blev ju nästan mätt på det haha, och sen pricken över i:et ar att man kunde köpa wienerbröd med kaffe för en tiaa och vi slog såklart till.
En mysig dag med lite knuffandes och minismårätter haha nu är man en liten runda hemma om för att om cirka en timme ta t-banan till jobbet och jobba i 4 timmar, sådär lgom haha!
och eftersom det inte blev utgång igår tror jag att det vankas utgång idag, vi fårse!

bilder från dagen kommer senare för har problem med uppladdningen , Pusss xx

roses are red


Bilden är på en av alla rosor min pappa skickat till min mamma med bud under åren just denna var för att han bara ville skicka en hälsning att han älska henne.. jaa jag kan ju säga att jag vill ha en lika romantisk man som min pappa är och det kanske är som folk säger att man fastnar för killar som är lika sin pappa haha?
i alla fall så älskar jag ju romantik överhuvudtaget och vem gör inte det :D
våren är så underbar med lööve överallt och i London i våras gick det inte att undå, fårse hur det kommer bli här i Oslo!

I alla fall blev det ingen utgång idag för vår del retsen av gänget banga? haha kanske inte så konstigt fter veckans sömnbrist men jag som ville så gääärna haha. aja det kommer fler gånger det vet jag kanske redan imorgon ;)
Nej nybakt på ingång av Anna och lite film mys med mina sambos, en perfekt fredag!
trevlig helg alla xx




mam&pap (v)


Red hot chilipeppers





När katterna är borta dansar råtterna på bordet, när mina sambos är borta fotar malin chili? haha ja man blir allt lite rastlös när man är ledig så då blev det att ta fram kameran :)
Har annars inte gjort överdrivet mycket idag vikt lite tvätt,smmaskat på lite gröt och chillat vid datan men hade ett långt och trevligt samtal innan som gjorde mig på super humör och fick mig att uppskatta de personer man kan prata om allt&inget med :)
nu är i alla fall emma hemkommen och däckad i sängen och själv ska man nog börja med maten snart så den är klar tills anna återvänder och josse kommer på ingång. Ikväll blir det en liten utgång men annars jobb imorgon kväll och fri söndag, sweeet helgen är här !


m.


Grant my last request,
And just let me hold you.
Don't shrug your shoulders,
Lay down beside me.
Sure I can accept that we're going nowhere,
But one last time let's go there,
Lay down beside me